Búvártúra Horvátország

Búvártúra Horvátország

Búvártúra Horvátország

ADRIAI HOSSZÚ HÉTVÉGÉS BÚVÁRUTAK

Búvárutak
Búvárklubunk lehetőséget biztosít, hogy a búvár tanfolyamok nyiltvízi részét csodálatos, tengeri körülmények között Horvátországban, az Adrián tehessétek le.

Természetesen a már haladó és technikai búvárok is csatlakozhatnak hozzánk!

Az általában csütörtöktől vasárnapig tartó hosszú hétvégén lehetőség nyílik a kezdő búvárnak az első napon letenni a búvárvizsgát, majd a fennmaradó 2 merülő napon , mint végzett búvár fedezheti fel az Adria szépségét a víz alatt!

A tervezett utazási időpontokról kérjük érdeklődjön búvárklubbunknál.

BÚVÁRKODJ ÉS VIZSGÁZZ PAG SZIGETÉN

A  búvárbázis Horvátországban, Pag-sziget északi-nyugati felén egy festőien szép öbölben található és közvetlenül a tengerparton helyezkedik el. 

A  búvárbázis merülési célpontjai többnyire a 25 km hosszú Lun-félsziget északi sziklafalain találhatók. A felszínen látható százméteres sziklafalak és domboldalak a víz alatt tovább folytatódnak, egyes helyeken egészen 90 m mélységig. Ezen kívül néhány merülőhely a Rab-sziget, Dolin-félsziget déli részénél, a többi merülőhely a Pag-sziget északi és keleti oldalán található. A bázis által merült helyek mindegyike adriai viszonylatban nagyon gazdagnak számítanak és a legfelső kategóriába sorolható.

Minden egyes merülésre jellemző a tenyérnyi méretű halakból álló halrajok látványa és gyakran találkozhatunk polipokkal, sziklahalakkal, tengeri pókkal, nyíltkopoltyús fonalcsigákkal is. Az üregekbe bevilágítva, egy kis szerencsével láthatunk ezüstös színű kongert, vagy pettyes macskacápát.

A búvárbázis egyik különlegessége a középkori hajóroncs amfóra rakománya. A fából épült hajó teljes szerkezete már az enyészeté lett, így teljes amfora rakomány szinte sértetlenül marad meg az utókornak a 20 méteres homokos fenéken. A választékban több merülhető roncs is található, így a hajóroncsok iránt érdeklődő búvárokat is bőven el tudja látni élményekkel a búvárbázis. Ezek mélysége többnyire 25 – 40 m között van, de a bázis tud roncsot mutatni a mélymerülő végzettségű búvárok számára is. A merülőhelyek között szerepel több kisebb-nagyobb barlang, illetve néhány üregnek nevezhető természeti képződmény is. Van, amelyik a sekély 10 méteres mélységből indul és széles járatával felemelkedik a hegy gyomrába a felszínig és ott három különböző irányba is elágazik. A levegős teremben és a járatokban mindenhol hatalmasra nőtt cseppkövek lógnak a mennyezetről és a függőleges falakról.

 •  
 • A bázison saját apartmanház áll vendégeink elszállásolására
 • Két gyorshajó szolgálja ki a búvárokat, tervezhető indulással
 • Profi merülésvezetés, helyszínen elvégezhető búvártanfolyamok
 • Bérelhető komplett felszerelések, levegő és nitrox töltés
 • Móló, kikötő és strand a bázis területén belül található
 • Biztonságos, zárt és névre szóló felszerlés tárolás, rekeszekben
 • Árnyékos kerthelyiség, kerti bútorok, grill és napozó tető tengerre nyíló kilátással
 • Ingyenes  WiFi, ivóvíz, zuhanyzó és toalett áll a  vendégek részére
 •  
 • Gondolva a családdal érkező búvár vendégekre, együttműködésben állunk több, a búvárbázishoz közeli apartmannal. Lehetőség van kettő, három, négy és öt fő elhelyezése is a két hálószobával rendelkező apartmanokban, de akár 7 fős család elhelyezése is megoldható. Ezek az apartmanok 10 – 250 m távolságra helyezkednek el a búvárbázistól, többnyire közvetlenül a tengerparton. Amelyik apartman nem közvetlen tengerparti, az is 20 – 30 méterre van a tengertől és mindegyik rendelkezik saját parti mólóval, kielégítve a vendégek privát napozási, strandolási igényet.

HOSSZÚ HÉTVÉGE SENJ-BEN

 A KALÓZ VÁRÁRÓL, AZ ÓVÁROS SIKÁTORAIRÓL ÉS A KIKÖTŐJÉRŐL HÍRES TÖRTÉNELMI SENJ VÁROS MELLETTI UJČA KEMPINGBEN TALÁLHATÓ BÚVÁRBÁZISNAK A  VELEBITI NEMZETI PARK LÁBÁNÁL FEKVŐ FESTŐI ÖBÖL AD OTTHONT.

A védett öböl nagyon jó lehetőséget biztosít kezdő és gyakorló merülésekre. 2x 115Le-s, 7,5 m hosszú, 12 fős motorcsónakkal a gyakorlott búvárok 15-20 perc alatt jutnak el a közeli és távolabbi szigetek merülőhelyeire. Itt gorgoniás falak, édesvízi források, roncsok és a barlangok várnak ránk. A búvárbázison évtizedes tapasztalattal rendelkező magyarul, angolul, németül beszélő oktatók várnak szeretettel. Merülés után a búvárfelszereléseket közvetlenül a parton kényelmesen lehet lezuhanyozni édesvízzel. A felszerelések tárolására személyre szóló fabokszot vannak kialakítva a bázison. Általában napi többszöri kihajózásból választhatod ki a neked legmegfelelőbb merüléseket. A merülőhelyek 15-30 perc alatt érhetők el, így marad idő pihenésre, családra. 7,5 m-es a búvárok igényei szerint tervezett gumihajó 12 búvár kiszolgáláshoz  van felszerelve minden kényelmi és biztonsági felszereléssel. (oxigén szett, mentőmellény, oldal létra, GPS, rádió, stb) Fedezd fel az Adria víz alatti csodáit, a készülékes búvármerülés varázsát, érezd meg, milyen súlytalanul lebegni és levegőt venni a víz alatt! Mindezt biztonságos körülmények között, magyar búvároktatónk segítségével önálló búvárfelszerelésben próbálhatod ki. Megismered a légzőkészülékes búvárfelszerelést, annak használatát, az egyenlítést és a kézjeleket. Ha már búvár vagy nagyszerű közös program, ahol lehetőség nyílik, hogy búvárként megismertesd barátaiddal és családtagjaiddal kedvenc sportodat!

APARTMANOK SENJBEN ÉS KÖRNYÉKÉN

A búvárbázishoz közel, 3-5 km-es körzetben találhatók az apartmanok. Az utóbbi években nőtt a szépen felújított, igényesen berendezett szállások száma. Létszámtól függően 4-6-8 főt lehet egy apartmanban kényelmesen elhelyezni, 2 személyes szobákban, amelyekhez egy közös minden igényt kielégítően felszerelt nappali és konyha tartozik.

Július és augusztus hónapokban, hogy kívánságotoknak legmegfelelőbb szállást kapjátok, legalább 3 héttel utazásotok előtt jelezzétek szállás igényeteket! Az apartmanokat elfoglalni 14-20h -ig lehet. Előzetes egyeztetés hiányában 21h utáni érkezésnél nem tudják biztosítani a szállást az első éjszakára, és a díját sincs mód visszatéríteni. 

A horvátországi túra árai:

5 merülést tartalmazó búvárcsomag 150€/fő

Szállás fő szezonban kategóriától függően 30-40€/fő/nap között mozog, melyet lekérésre tudunk foglalni az igények és a  szabad helyek függvényében

 

Kaprije:

A Dalmát szigetvilág egyik leghangulatosabb szigete, a Kornátok nemzeti park mellett található. Kaprijén nincs autóforgalom, a kocsit Sibenikben egy őrzött parkolóban kell hagyni. A bázis előtt közvetlenül lehetőség van fürdőzésre és napozásra. Igazi, csendes, nyugodt halászfalu. A merülések során láthatunk roncsokat, falakat és a Kornati nemzeti park civilizáció által érintetlen természeti kincseit. Aki egyszer eljött Kaprijére, az mindig visszavágyik a sziget hangulata, érintetlensége és a remek merülőhelyek miatt. 
 

Búvárutak

Jelentkezés

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.