Egyiptom- Marsa Shagra SZILVESZTER

Egyiptom- Marsa Shagra SZILVESZTER

Egyiptom- Marsa Shagra SZILVESZTER

Egy hét a paradicsomban: Dél-Egyiptom legszebb merülőhelyei:

Töltöttél már el úgy egy hetet, hogy mindennap azt érzed valami csodálatos álomvilágban vagy? Tele csodálatos állatokkal, gyönyörű természettel és nagyon kedves emberekkel? Kapcsolódtál már ki úgy, hogy közben rengeteg új élményt is szerzel, ami életre szóló? Ha nem, akkor itt az idő! 

A Shagra búvártúra egy teljesen új és egyedülálló élmény, távol a turizmus forgatagától, ahol az érintetlen természetben tudsz kikapcsolódni!
Habár a víz alatti élővilág páratlan, a túrát nem csak búvároknak ajánljuk! Az utolsó gyöngyszemek egyike Marsa Shagra, ahol még mindig szinte érintetlen korallzátonyok várnak Téged!
Az öbölben és körülötte egy csodálatos zátony található, ahol számos különleges hal, delfin, rája, teknős, muréna, lágy és a kemény korallok minden fajtája kápráztat el!

Kitűnő hely az éjszakai merülésekhez is, mert sok éjszaka aktív életet élő hal gyűlik itt össze.
Az öböl sekély kb. 8-10 méter mély, és lassan mélyül, még el nem éri a zátony külső részét 40-50 méter mélyen.

A bázistól mindössze 10 perc hajóútra található a Vörös-tenger legismertebb és legszebb korallzátonya az Elphinstone reef, ahová akár naponta háromszor is kimehetünk merülni. A reef bővelkedik nagy halakban, függőleges korallfala - mely a végtelenbe nyúlik - egyedülálló élményt nyújt.
A víz alatt a látótávolság eléri akár a 20-45 métert, gyakran látni olyan nagytestű állatokat, mint manta- és sasrája, zöldteknős, delfinek, tonhalak, barrakudák, de megvan az esély az akár 12 méter hosszt is elérő, barátságos, planktonevő cetcápa észlelésére is.

A színes, zátonylakó halak, ráják minden merülésünket végigkísérik. A roncsok kedvelői is megtalálják számításukat, mert innen több - kevésbé látogatott - hajóroncshoz is el tudunk látogatni.


A házi zátonyon kínált, korlátlan, szabad merülés lehetősége különösen kedvelt sajátossága a búvárbázisnak.

Utazási időpontok: 

2022. DECEMBER 28 - 2023 JANUÁR 4 (Hurghadai járat)

FIGYELEM!
Amennyiben a meghirdetett időpontok közül egyik sem megfelelő, a szervezett túráinkon kívűl is van lehetőség kiutazni. Ebben az esetben is nyugodtan keressetek minket bizalommal! :) 

 

A búvártúra  ára:

Telepített sátorban:  795.- Euro/fő + repjegy 480 Euro = 1275 euro/ hét / fő

HUT ( kőház ) vagy Royal sátorban: 830 Euro/fő + repjegy 480 Euro = 1310 euro / hét/ fő

Légkondicionált fürdőszobás kőházban ( Chalet) : 995 Euro/fő + repjegy 480 euro = 1475 euro / hét / fö 

Superior Deluxe Chalet: 1535 euro/fő + repjegy 480 euro / hét / fő = 2015 euro / hét/ fő

SZILVESZTERI VACSORA ÉS VÍZPARTI BULI felára 30 euro/ fö/

Januártól is lesznek búvárutak egyenlőre a Hurghadai járat 440 euro/ fő ( Karthago tours bérelt járat) 

Az időpontokkal hamarosan jelentkezünk!

Az ár tartalmazza:

 • Transzfer Reptér -Marsa Shagra - Reptér útvonalon,
 • Repjegy Smart wings charter járatával Budapest - Hurghada  - Budapest útvonalon 
 • Szállást a kért szállástípusban 7 éjszakára,
 • Teljes ellátást (3x svédasztalos étkezés, üdítők, víz, kávé, tea),
 • 5 nap korlátlan merülést a házi zátonyon és környékén zodiac típusú hajókkal.
 • Magyar nyelvű merülés vezetést.
 • Töltött palackokat és ólmot.

 Az ár nem tartalmazza: 

 • VÍZUM ( beutazáskor kell megvenni a reptéren 25 dollár/fő) 
 • Távolabbi hajós merülések felára (ha megyünk) ~ 20-30,- EUR/merülés 
 • Helyszínen fizetendő borravalót  - 40 euro/ fő /hét
 • Deco kamra fenntartási díj hozzájárulás 7€/fő
 • Környezetvédelmi adó 5€/fő
 • Búvár felszerelés bérlés ( Amennyiben nem rendelkezel saját felszereléssel búvárklubbunk 35,000,-/hét-ért biztosít neked komplett felszerelést (ABC-n kívül)  

Nem búvár ár:

A teljes árból 220,- EUR kedvezmény 

Egyéb kedvezmények:
A gyermekeknek 0-5 évig csak a repülőjegyet és az illetéket kell fizetni 
6-15 éves korig 50% kedvezményt kap a szállás, és az étkezések árából, amennyiben a szülővel lakik együtt.
6-15 éves korig 15% kedvezményt kap a szállás és az étkezések árából, amennyiben a gyerek külön szobában lakik

Figyelem!

Ha még nem rendelkezel búvárminősítéssel, de szívesen részt vennél a túránkon, akkor lehetőséged van az út előtt még itthon elvégezni egy búvártanfolyam elméleti és medencés gyakorlatait. A nyílt vízi vizsgádat már a Vörös-tenger trópusi vizében teheted le. A túra résztvevőinek a kedvezményes kezdő búvártanfolyam 70.000,- HUF + kártyadíj (70,- EUR).

UTASBIZTOSÍTÁS

Utasbiztosítást az alábbi linken tudtok kötni: https://eub.hu?pcode=32393 

Szállás típusok:

Sátor:
Csodálatos hangulatú telepített sátrak! 

 

Royal Sátor:
Romantikus, nagyobb méretű sátor extrákkal. Ajánljuk pároknak akik egy igazán egyedi hangulatú sátorban szeretnének lakni, közvetlen a tenger mellett!

Marsa Shagra Village, Qesm Marsa Alam | 2022 Updated Prices, Deals

 

HUT: 
Egyiptomi hangulatú kőház, ventillátorral felszerelve. Közel 13 négyzetméteres kisház gyönyörű kilátással.

Marsa Shagra

 

CHALET: 
Igazi extrákkal felszerelt, saját teraszos, légkondis, TV-s, saját fürdőszobával ellátott nagyobb méretű kőház! Aki az igazi kényelmet keresi! 

pro001127_220741_aegypten_marsa_shagra_village_06.jpg

 

 

Hol fogunk merülni?

Marsa Shagra  ( house reef )

Az egykori folyó torkolat meseszép deltája utat nyitott a korallok között a nyílt tenger felé. A meder az elsivatagosodás következtében kiszáradt, hátra hagyva egy csodálatos, védett öblöt, amely ma is úgy néz ki, ahogy több millió évvel ezelőtt a természet megalkotta.
Már néhány lépés után a víz alatt elénk táruló korall és halgazdagság egyedül állóan lenyűgöző képe fogad. Balra az északi házi zátonyon rengeteg kőkorall, lankásan mélyülő aljzat, makulátlan víz tisztaság nyújt ideális terepet akár vizsgázók számára is.  A jobb oldalon kiúszva kisebb, de annál csodálatosabb víz alatti kanyon nyújt páratlan látványt, ahol cserepes teknősök pihengetnek nap közben és pindurka ivadék cápák  is menedékre lelnek. Tovább úszva a nyílt víz felé pazar koralltömbök látványa fogad telis-tele korallakó halacskákkal, kékpettyes rájákkal, pikasszó és csattogó hal rajokkal. A house reef reggel a legszebb, gyakran jönnek ide delfin kolóniák megpihenni, hol palack orrú családok, hol pedig közönséges delfinek. Havonta átlagban egyszer cetcápa is látogatást tesz ide, olyankor órákig marad, mindenki körülötte úszkál. A  Közel 300 különböző halfajnak és 100 fajta korallnak otthont adó házi zátony, köztük 15 olyan halfajnak, amely csak ezen a zátonyon él. Az éjszakai merülésen a már húsz éve ismert, itt élő nagy sügér - Pepito - kíséri a búvárok útját, a lámpa fényétől elvakult kishalakra vadászva. Terülj asztalkám ez neki, ahogy öreg óriás muréna barátunknak is, ő rendkívül jó barátságot ápol a búvárokkal.   

 

Abu Dabab 1

Mindössze 10 percre a bázistól ( csónakkal ) A dugongról (tengeri tehénről) elhíresült öböl, ahol homokos, tengeri fűvel benőtt aljzat biztosítja az állatok táplálékát. Szinte minden merülésen találkozunk tengeri tehénnel, néhány hatalmas zöldteknőssel és a gitárrájákkal. Az öböl északi és déli zátonyfala színes korallokban, zátonylakó halakban, mint skorpió- és kőhalban gazdag. Útközben idefelé gyakran keresztezik utunkat palackorrú, vagy közönséges delfinek. 

Long Kanyon ( Abu Dabab Channel 3 )

Felejthetetlen élmény egy érintetlen korall alagútban úszni 30-35 percen keresztül. A nap sugarai lenyűgözően játszanak a kanyonban található koralblokkok között , ahogy kanyarog a búvár a nyolc méteres mélységben. Kíúszva az elvarázsolt víz alatti kastélyból egy páratlan, látvány tárul elénk, amit mi csak " pool " - nak hívunk. Évezredes koralltömbök zárnak körbe egy homokos részt, ami tényleg egy pazar medence látványát adja. A levegő készlet akár egy órára is elég a sekély mélység miatt.  

Nelson reef

A kb. 30 méter átmérőjű, nagyjából kerek zátonyocska a tenger közepén igazi fotós eldorádó. Szinte senki nem látogatja, így páratlan korall és halgazdagság várja az ide látogatót. A reef maga 20 méter mélyen ér az aljzatba, ahol zászlóshalak százai rendeződnek csoportokba. Gyakran látogat ide egy palackorrú delfin pár is megmutatják magukat és önfeledten  játszanak az ide érkező búvárokkal. A reef teteje pedig maga a csoda. Korallakó halak tízezrei bújkálnak és cikáznak az érintetlen, sokszínű lágykorall bokrok között. A hely különlegessége, hogy él itt egy rikító vörös színű viaszrózsa békés együttlétben egy bohóchal családdal.        

Om Halhala

Páratlanul lenyűgöző korallkertek és dombok várják az ide érkezőket. Olyan érzésed van végig, hogy ember előtted itt még soha nem járt. Bújkálsz a kúpok között elvegyülve a több ezres halrajokban, kapkodod a fejed,  mert másodpercenként  változik a kép. A narancs színű korallsügérek százezres csapatokban vesznek körül, de van itt rengeteg skorpióhal és egyéb vörös tengeri halfajok. Csodálatos átjárók teszik felejthetetlenné az itteni víz alatti kirándulást. Néha itt is előfordul a cetcápa, de delfinek is gyakran látogatnak meg bennünket.   

Abu Dabab Channel 5

A nemrégiben felfedezett rész az Abu Dabbab reefek utolsó, nyílt tenger felé eső zátonya. Egy kifli formájú reef, középen egy pazar látványt nyújtó átjáróval. Nekem az egyik  kedvenc merülő helyem a rengeteg makró élővilág és egy ott élő hatalmas napóleon hal miatt. A reef végét elérve koralloszlopok között bújkálhatunk és csodálhatjuk az itt élő barrakuda családot, valamint két - rendszerint a homnokban alvó -fehér uszonyú szirti cápát. Egyenlőre még teljesen érintetlen terület, reméljük még sokáig az is marad. 

 

Elphinstone reef (Shaab Shagra)

A Vörös tenger legszebb reefje 15-20 percre a bázistól, mely igazi nagyhal eldorádó . A 850 méter hosszú és több száz méter mély reef mindig kínál valami különlegességet. Nyáron pöröly cápák tanyáznak északi oldalán, ősszel óceáni fehér foltúak váltják fel őket délen. Májusban manták és kardhalak, novemberben cetcápák szakítják meg vándorútjukat itt, hogy a búvárokkal találkozhassanak. A reef oldala telis-tele lágy korallokkal, melyek megannyi csodálatos színben pompáznak.  A déli oldalon található az átjáró, mely - hasonlóan a dahabi Kék lyukhoz - 54 méteren átfúrja keresztben a hegyet. Ha reggel merülsz itt , az átjárót megvilágító nap sugarai a menyország képére emléleztetnek, innen is a név : Átjáró a Mennyországba. Az átjáró közepén az aljzaton titokzatos szarkofág fekszik, de a több száz tonnás kőtömbről senki nem tudja, hogy került ide. Ez a rész technikai búvároknak ajánlott, a többi része haladó búvárok számára is, 50 naplózott merüléstől.

 

 

 


 

 


 

Jelentkezés

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.