Categories
Búvárutak

Egy hét a paradicsomban: Marsa Shagra búvártúra

Marsa Shagra nem más, mint Dél-Egyitomban egy gyönyörű ÖKO ÜDÜLŐKÖZPONT.

Hogy mit takar ez? Itt nincs tömegturizmus, itt nincs „üres tenger” itt nincs tömeg. Cserébe a rendkívül gazdag élővilág kápráztatja el a szemed, telis-tele érintetlen korallzátonyokkal, halakkal, delfinekkel és sok más olyan élőlénnyel amit ma már csak nagyon kevés helyen láthatsz.

A Shagra búvártúra egy teljesen új és egyedülálló élmény, távol a turizmus forgatagától, ahol az érintetlen természetben tudsz kikapcsolódni!

Habár a víz alatti élővilág páratlan, a túrát nem csak búvároknak ajánljuk!

Shagra lenyűgöző helyen fekszik a Vörös-tenger déli részén, a régió egyik legszebb házi zátonyával.

A búvárok és a sznorkelezők korlátlanul látogathatják a házi zátonyt, amely a strandról egy védett, kényelmes bejáraton keresztül érhető el, mely közvetlenül a víz alatti világba vezet. A minősített búvárok a minősítésüknek megfelelően önállóan és vezetés nélkül merülhetnek, így teljes függetlenséget és szabadságot kapnak

Nézd meg hogyan telik egy napunk Shagrán:

Az öbölben és körülötte egy csodálatos zátony található, ahol számos különleges hal, delfin, rája, teknős, muréna, lágy és a kemény korallok minden fajtája kápráztat el!

Kitűnő hely az éjszakai merülésekhez is, mert sok éjszaka aktív életet élő hal gyűlik itt össze.

Az öböl sekély kb. 8-10 méter mély, és lassan mélyül, míg el nem éri a zátony külső részét 40-50 méter mélyen.

A bázistól mindössze 10 perc hajóútra található a Vörös-tenger legismertebb és legszebb korallzátonya, az Elphinstone reef, ahová akár naponta is kimehetünk merülni. A reef bővelkedik nagy halakban, függőleges korallfala – mely a végtelenbe nyúlik – egyedülálló élményt nyújt.

A víz alatt a látótávolság eléri akár a 20-45 métert, gyakran látni olyan nagytestű állatokat, mint manta- és sasrája, zöldteknős, delfinek, tonhalak, barrakudák, de megvan az esély az akár 12 méter hosszt is elérő, barátságos, planktonevő cetcápa észlelésére is.

A színes, zátonylakó halak, ráják minden merülésünket végigkísérik. A roncsok kedvelői is megtalálják számításukat, mert innen több – kevésbé látogatott – hajóroncshoz is el tudunk látogatni.

A házi zátonyon kínált korlátlan merülés lehetősége, különösen kedvelt sajátossága a búvárbázisnak.

Mi az, amiben többek vagyunk, mit tartalmaz a Shagra KOMPLEX csomag?
 • Igény szerint megvásároljuk a repjegyed 
 • Igény szerint intézzük búvár és baleset biztosításod
 • Áruházunkban kedvezményesen tudod beszerezni az utazáshoz szükséges búvárfelszerelésedet
 • Ha csak bérelni szeretnél, akkor speciális áron tudsz az utazás időtartamára felszerelést igénybe venni tőlünk.
 • Együtt utazunk veled és végig melletted leszünk, hogy ha bármilyen probléma adódik, azonnal segíthessünk megoldani
 • Több mint 20 éves helyismeretünket víz alatt és felett megosztjuk veled, hogy tényleg a legjobb helyeken merülhess velünk.
 • Szakképzett búvároktató kollégánk rendelkezésedre áll, ha további búvártanfolyamaidat a helyszínen szeretnéd elvégezni.
 • Segítünk fakultatív programok szervezésében, hogy nem búvár hozzátartozóid sem unatkozzanak.
 • Igény szerint videót és képeket készítünk rólad a legszebb helyeken, hogy élményeidet itthon is megoszthasd másokkal.
 • Bemutatunk és megismertetünk veled minden olyan merülő helyet, amely páratlan élményt fog nyújtani a víz alatt
BÚVÁRTÚRÁINKAT TAPASZTALT MAGYAR BÚVÁROKTATÓINK KÍSÉRIK
Ha még nincs búvárvizsgád, oktatóinkkal megtudod csinálni a helyszínen, ha pedig már búvár vagy de szeretnéd fejleszteni a búvár tudásod, akkor ITT az idő,  hogy belevágj a következő tanfolyam elvégzésébe. Shagrán minden körülmény tökéletes ehhez.

Túra időpontok:

2024. július 17-24

2024. augusztus 14-21

2024. szeptember 25-október 2

2024. október 23-30

2024. október 30- november 6

2024. november 20-27

Amennyiben a meghirdetett időpontok közül egyik sem megfelelő, a szervezett túráinkon kívül is van lehetőség kiutazni. Ebben az esetben is nyugodtan keressetek minket bizalommal!

Marsa Shagra komplex csomag egyhetes árak:

Szállástípusok:

 • Royal Sátor:  890.- Euro/fő 
 • HUT (kőház fürdőszoba nélkül) 890.- Euro/fő 
 • Légkondicionált fürdőszobás kőházban (Chalet) : 1070 Euro/fő 
 • Prémium Deluxe Chalet: 1150 Euro/fő 
 • Superior Deluxe Chalet: 1220 Euro/fő 

Mit tartalmaz az ár?

 • A választott szállástípust 7 ÉJSZAKÁRA
 • TELJES ELLÁTÁST napi háromszori svédasztalos étkezéssel
 • Magyar nyelvű, helyismerettel rendelkező BÚVÁROKTATÓT VAGY BÚVÁR KÍSÉRŐT
 • Öt nap KORLÁTLAN BÚVÁRKODÁST a házi zátonyon (partról vagy zodiac-al)
 • Délutáni sütemény, KORLÁTLAN víz-, kávé-, és üdítőital fogyasztását (cola, fanta, sprite)
 • Két vezetett merülést helyi merülésvezetővel (check dive + második zodiac-os merülést a házi zátonyon)
 • ÉJSZAKAI merülést
 • Ólom-, ólomöv és 12 literes palack használatát 
 • TRANSZFERT a reptérről és vissza

Mit nem tartalmaz az ár?

 • Repülőjegyet, ami: 480 Euro (Kartago Tours charter járatával)
 • Egyiptomba belépéskor a vízumot, ami 25 dollár/fő (helyszínen fizetendő)
 • Környezetvédelmi adót 10 Euro/fő (helyszínen fizetendő)
 • Deco kamra hozzájárulási díjat 7 Euro/fő (helyszínen fizetendő)
 • Egyágyas felárat
 • Egyéb fogyasztást a büféből (pl: sör, jégkrém, smoothie)
 • Külső helyszínes merülési lehetőségeket
 • Felszerelés bérlést 
 • Nitrox palackot
 • 15 literes palackot

Egyéb kedvezmények:

Gyerekeknek 0-5 éves korig ingyenes (csak a repjegyet kell fizetni)
Gyerekeknek 6-15 éves korig 50% kedvezmény a szállásból, amennyiben a szülőkkel lakik
Gyerekeknek 6-15 éves korig 15% kedvezmény a szállásból, amennyiben külön szobában lakik

NEM BÚVÁR KEDVEZMÉNY: 205 Euro

BÚVÁRBIZTOSÍTÁS KÖTÉS ITT:

Hol fogunk merülni?

Az egykori folyó torkolat meseszép deltája utat nyitott a korallok között a nyílt tenger felé. A meder az elsivatagosodás következtében kiszáradt, hátra hagyva egy csodálatos, védett öblöt, amely ma is úgy néz ki, ahogy több millió évvel ezelőtt a természet megalkotta.
Már néhány lépés után a víz alatt elénk táruló korall és halgazdagság egyedülállóan lenyűgöző képe fogad. Balra az északi házi zátonyon rengeteg kőkorall, lankásan mélyülő aljzat, makulátlan víz tisztaság nyújt ideális terepet akár vizsgázók számára is.  A jobb oldalon kiúszva kisebb, de annál csodálatosabb víz alatti kanyon nyújt páratlan látványt, ahol cserepes teknősök pihengetnek nap közben és pindurka ivadék cápák  is menedékre lelnek. Tovább úszva a nyílt víz felé pazar koralltömbök látványa fogad telis-tele korallakó halacskákkal, kékpettyes rájákkal, pikasszó és csattogó hal rajokkal. A house reef reggel a legszebb, gyakran jönnek ide delfin kolóniák megpihenni, hol palackorrú családok, hol pedig közönséges delfinek. Havonta átlagban egyszer cetcápa is látogatást tesz ide, olyankor órákig marad, mindenki körülötte úszkál. A  Közel 300 különböző halfajnak és 100 fajta korallnak otthont adó házi zátony, köztük 15 olyan halfajnak, amely csak ezen a zátonyon él. Az éjszakai merülésen a már húsz éve ismert, itt élő nagy sügér - Pepito - kíséri a búvárok útját, a lámpa fényétől elvakult kishalakra vadászva. Terülj asztalkám ez neki, ahogy öreg óriás muréna barátunknak is, ő rendkívül jó barátságot ápol a búvárokkal.   

Mindössze 10 percre a bázistól ( csónakkal ) A dugongról (tengeri tehénről) elhíresült öböl, ahol homokos, tengeri fűvel benőtt aljzat biztosítja az állatok táplálékát. Szinte minden merülésen találkozunk tengeri tehénnel, néhány hatalmas zöldteknőssel és a gitárrájákkal. Az öböl északi és déli zátonyfala színes korallokban, zátonylakó halakban, mint skorpió- és kőhalban gazdag. Útközben idefelé gyakran keresztezik utunkat palackorrú, vagy közönséges delfinek. 

Felejthetetlen élmény egy érintetlen korall alagútban úszni 30-35 percen keresztül. A nap sugarai lenyűgözően játszanak a kanyonban található koralblokkok között , ahogy kanyarog a búvár a nyolc méteres mélységben. Kíúszva az elvarázsolt víz alatti kastélyból egy páratlan, látvány tárul elénk, amit mi csak " pool " - nak hívunk. Évezredes koralltömbök zárnak körbe egy homokos részt, ami tényleg egy pazar medence látványát adja. A levegő készlet akár egy órára is elég a sekély mélység miatt.  

Páratlanul lenyűgöző korallkertek és dombok várják az ide érkezőket. Olyan érzésed van végig, hogy ember előtted itt még soha nem járt. Bújkálsz a kúpok között elvegyülve a több ezres halrajokban, kapkodod a fejed,  mert másodpercenként  változik a kép. A narancs színű korallsügérek százezres csapatokban vesznek körül, de van itt rengeteg skorpióhal és egyéb vörös tengeri halfajok. Csodálatos átjárók teszik felejthetetlenné az itteni víz alatti kirándulást. Néha itt is előfordul a cetcápa, de delfinek is gyakran látogatnak meg bennünket.   

A nemrégiben felfedezett rész az Abu Dabab reefek utolsó, nyílt tenger felé eső zátonya. Egy kifli formájú reef, középen egy pazar látványt nyújtó átjáróval. Nekem az egyik  kedvenc merülőhelyem a rengeteg makró élővilág és egy ott élő hatalmas napóleon hal miatt. A reef végét elérve koralloszlopok között bujkálhatunk és csodálhatjuk az itt élő barrakuda családot, valamint két - rendszerint a homokban alvó -fehér uszonyú szirti cápát. Egyenlőre még teljesen érintetlen terület, reméljük még sokáig az is marad. 

A Vörös tenger legszebb reefje 15-20 percre a bázistól, mely igazi nagyhal eldorádó . A 850 méter hosszú és több száz méter mély reef mindig kínál valami különlegességet. Nyáron pöröly cápák tanyáznak északi oldalán, ősszel óceáni fehér foltúak váltják fel őket délen. Májusban manták és kardhalak, novemberben cetcápák szakítják meg vándorútjukat itt, hogy a búvárokkal találkozhassanak. A reef oldala telis-tele lágy korallokkal, melyek megannyi csodálatos színben pompáznak.  A déli oldalon található az átjáró, mely - hasonlóan a dahabi Kék lyukhoz - 54 méteren átfúrja keresztben a hegyet. Ha reggel merülsz itt , az átjárót megvilágító nap sugarai a menyország képére emléleztetnek, innen is a név : Átjáró a Mennyországba. Az átjáró közepén az aljzaton titokzatos szarkofág fekszik, de a több száz tonnás kőtömbről senki nem tudja, hogy került ide. Ez a rész technikai búvároknak ajánlott, a többi része haladó búvárok számára is, 50 naplózott merüléstől.

Szállás típusok

A búvártúra az Excellent Travel utazási iroda szervezésében indul.

Jelentkezés