Categories
Búvárutak

Búvárszafari a világ egyik legszebb helyére
Kuba-Királynő kertje

Egy egyedülállóan speciális búvárszafari azoknak, akik fel akarják tenni az „i”-re a pontot.

Hajós szafari Kubába, a ‘Királynő Kertjébe’ egy 50 méteres gyönyörű jacht-tal, a világ egyik legszebb nagyhalas helyére! 

A szafari időpontja: 2023. október

A Jardines de la Reina a Karib térség legszebb és egyik legnagyobb  szigetcsoportjának neve, amely Kubai partoktól 50 mérföldre délre és a Kajmán-szigetektől 80 mérföldre északra fekszik.
A név a  „Királynő  kertjét”   jelenti, és Kolumbusz 1492-ben fedezte fel , majd Spanyolország akkori királynőjének, Kasztíliai Izabellának a tiszteletére nevezte el. A szigetcsoport, amelyet a Karib tenger gyémántjának is neveznek, 230 kis szigetből áll, és kb. 150 mérföld hosszú. 1996-ban nyílvánították nemzeti parkká, így a Karib-tenger legnagyobb nemzeti parkja lett. A terület teljesen zárt – nincs állandó lakosság, a halászat tilos, mindössze  egy búvárbázis megengedett, belépés csak különleges engedéllyel lehetséges, és szigorúan korlátozott a búvárok száma. Mivel a terület teljesen zárt, ma ugyanúgy néz ki itt minden ahogy  Kolumbusz idején volt: sértetlen zátonyok tele élettel, és nincs más búvár sehol, csak te és a tenger. Kiváló látótávolság szinte nulla áramlással,  15-40 méteres mélységek  telis-tele rendkívül szelíd nagy halakkal, szivacsokkal, lágy korall kertekkel, alá forduló falakkal, elképesztően sűrű élővilággal- nem véletlenül választották a helyet a világ második legjobb nagyhalas merülő helyének. Láthatsz itt másfél- két méteres fűrészes sügereket, delfineket,   3-4 m hosszú karibi szirtcápákat, homokon heverésző dajka cápákat, a felszín  közelében termetes  selyem  cápákat, és akár , 7-12 m hosszú cetcápákat is. Hatalmas tarponok, gigantikus languszták, barrakudák keresztezik víz alatti utadat, nem győzöd kapkodni a fejed. Többféle teknős – köztük az óriás fekete hátú, a felszínen pedig érintetlen fehér homokos partok, lagunák és mangrove erdők  megannyi madár félével, leguánnal  és más szárazföldi állatokkal nyújtanak felejthetetlen élményt.  

A HAJÓ:

2019-ben vízre tett igényes szafari hajó Kubában a létező legextrább és legmagasabb követelményeknek megfelelő közel 50 méter hosszú acéltestből készült hajó, amely akár 30 búvár befogadására is képes, tágas és modern saját fürdőszobás kabinokban.
A hajó 15 db – minden igényt kielégítő  kétágyas szobával-  köztük 4 db erkélyes lakosztállyal rendelkezik.  Minden kabin saját fürdőszobával és 2 ággyal (dupla vagy két külön ággyal) rendelkezik egyedileg szabályozható légkondicionálóval. A luxus jacht teljes kapacitása 30 utas és 12 fő  személyzet.
A 3 panorámás fedélzeten szinte minden megtalálható, még  jacuzzi is.

  • Motor : 3500 LE2 db édesvíz gyártó berendezés, 4 Nuvair merülési kompresszor 2 levegős és  2 Nitrox
  • Új  generációs egyedileg vezérelt légkondi mindenhol
  • Hatalmas  társalgó LED TV-vel, nagy szabad területek, Felső fedélzeti bár forró jakuzzival
  • Hatalmas öltöző fedélzet és kameraasztalok, 12 fő legénység, Mosodai szolgáltatás, napi takarítás
  • Audio és video szórakozás, TV és légkondi a kabinokban, beltéri szalon, melegvizes zuhanykabin minden szobához, 220v mindenhol.
  • Európai, amerikai  és helyi ételek, vegetáriánus ételek, sör és kiváló borválaszték, első osztályú konyha, snack egész nap.

Program:

A búvár szafari előtt lehetőséget biztosítunk 2-3 teljes nap Havanna és környékének megismerésére.

7 nap luxus hajós  merülés Jardines de la Reinán

Búvár szafari 7 éjszaka teljes ellátással merüléssel 2990,- USD

Havanna- Jucaro- Havanna transzfer : 300.- USD/ oda vissza (kb 6-7 óra buszút)

Kikötői adók : 250 USD,

Nemzeti parki belépő : 120.- USD

Az ár nem tartalmazza:

– Nemzetközi repjegy (Budapest-Havanna – Budapest)

– Havannai fakultatív programot és szállást ( 3 éjszaka a szafari előtt és 1 éjszaka a szafari után)

– Borravalót mely 100 USD/fő

 

Jelentkezés