Categories
Búvárutak

Nagyhalas, cápás mély déli szafari Maldív-szigetek

A vadonatúj SEA PLEASURE szafari hajón

Ismerd meg Maldív-szigetek másik, turistáktól mentes, érintetlen, nagyhalakban rendkívül gazdag, MÉLY DÉLI oldalát! Ez nem egy átlagos búvárszafari, megkerestük Maldív-szigetek azon részét, ahol nincs sok turista, ahol ÉRINTETLEN az élővilág, ahol rengeteg cápafaj él, ahol káprázni fog a szemed annyira gazdag az élővilág. 

Maldív mély déli szafari a cápák és nagy dögök szerelmeseinek 2024

Milyen merülésekre számíthatsz?

3 brutális atoll az egyenlítőnél:  Addu – Fuvahmullah – huwadhoo

Addu atoll:

Maldív-szigetek legnagyobb hajóroncsa a British Loyalty. Az 1928-ban épült British Loyalty a második világháború idején, 1944 márciusában süllyedt el. Az ország legnagyobb roncsa, 140 méter hosszú 33 méter mélyen fekszik. Tiszta napokon a jobb oldal egy része még mindig látható a víz felszínéről. cápákkal, teknősökkel és nagy halakkal találkozhatnak.

Teknős pont: cserepes és zöldteknősök tömkelege sekély vízben

Manta pont Maa Kandu: A 15 és 30 méter közötti mélység áramlattal – tisztítóállomás. sas ráják és szürke szirt cápák is vannak.

Shark hotel: szürke szirti, fehér uszonyú szirti tömegével

Maakandu Channel: A legtöbb kanduhoz hasonlóan a nyílttengeri fajok itt is szeretnek vadászni. Rengeteg szürke zátonycápa, tonhalak, napóleonok, sasráják, pöröly, bika vagy tigriscápa is lehet.

Fuvahmullah:

 A sziget mellett 2017 óta lehet merülni.  7 fajta nyílt tengeri cápát láthatunk egy- egy merülés során. A sziget körül 150-200 egyedet számláló tigriscápa populáció él. Itt naponta több tucat tigriscápával találkozhatnak a búvárok, de van itt rókacápa tisztítóállomás. Oceáni Manták és Mobulák egyik legnagyobb populációja a Fuvahmulah-zátonyot használja tisztítóállomásként egész évben. Csipkésfejű pörölycápák,cetcápák, longimanus, Makó, tigris cápák, homoki tigrisek és mindenki álma: a  Mola-Mola időről időre megjelenik a zátonyon. Púpos bálnák, pilóta és hosszúszárnyú bálnák, palack orrú delfinek hatalmas rajokban haladnak el Fuvahmulah mellett, Nemrég bikacápák is jelentek meg a Tigris Zoo nevű merülő helyen.

Huvadho atoll:

A Maldív-szigetek egyik legnagyobb Hatalmas belső lagúnája mintegy 65 kilométeren húzódik, és 85 méteres mélységig zuhan, Huvadhoo több mint 30 feltérképezett merülőhelynek ad otthont, amelyek többé-kevésbé egyenletesen oszlanak el a belső lagúna és a külső zátony között. Fehér úszonyú szirticápák, óceáni feketefoltú cápák, selyemcápák, ezüstcápák és szürke szirtcápák csapatai járőröznek a mélyebb csatornákban táplálékra vadászva az áramlatban. A dajkacápák és a leopárdcápák gyakran menedéket is találhatnak a külső zátony párkányai és túlnyúlásai között. Még rókacápák, a pörölycápák, a tigriscápák és a bikacápák is fel-felbukkannak itt. Ez az egyetlen hely a Maldív-szigeteken, ahol fonócápákat észleltek, melyek főleg  a felszín közelében zsákmányolnak.

Dhigulabaadho szigeténél pedig cetcápák, manták és mobula rajok járőröznek.

Részletes progam:
  1. nap: érkezés Gan repterére, innen transzfer a hajóra, majd kabinok elfoglalása. Ebéd, briefing és check dive a Maakandu manta ponton. Este vacsora, majd pihi. 
  1. nap: hajnalban érkezünk Fuvamullah-ra, 07.30-kor már a sziget déli oldalán merülünk.Reggeli, majd 10.00-kor ismét merülés a tiger-zoo merülő helyen tigris cápákkal és más nagy    ragadozókkal. Ebéd után a reef északi oldalát merüljük, ahol cetcápák, rókacápák, óceáni manták, mobulák lesznek láthatók
  1. nap: reggeli merülésünk a pazar Gemanafushi korall kanyonban visz végig, ezt a napot végig itt töltjük várhatóan csipkésfejű pörölycápák, szürke szirtik és sasráják társaságában
  2. nap: Mareha kandu: már reggel százával tobzódnak a szürke szirtcápa és ezüst úszos cápa rajok, ezres rajokba tömörült jack-fish-ek, így ezt a napot itt töltjük.
  3. nap: Kuredhoo és Nilandhoo kandu: leopárd cápák, szürke szirtik, kardhalak, barrakudák tonhal rajok és púpos fejű papagály halak a látványosság
  4. nap: Kooddoo kandu: ezen a részen vadásznak majd a felszínről kiugrálva a fonócápák, de él itt gazdagon cetcápa is, éjszaka egészen a hajó végébe jönnek a fényre.
  5. nap: reggeli szokásos fonó és egyéb cápákkal teli merülésünk után a délutáni órákban meglátogatjuk Villingili szigetét, ahol helyi őslakosokkal találkozunk.
  6. nap: indulás vissza, majd búcsú az Indiai Óceántól.

A hajóról: 

A csodálatos és modern 2021-ben épült  Maldives Legend – Sea Pleasure egy 30 méteres luxus lakóhajó, amely 10 kabinban összesen 20 fő befogadására alkalmas. 

Nyitott fedélzet – A tágas napfényes fedélzeten napozóágyak és egy jacuzzi található.
Felső fedélzet – A felső fedélzeten található 4 tengerre néző kabin, egy pihenőhely elöl napozóágyakkal és egy pihenőhely hátul kanapékkal.

Főfedélzet – A főfedélzet egy elülső pihenőhelyiségből, valamint egy hátsó pihenő- és étkezőhelyiségből, az étteremből, a konyhából, a társalgóból és a bárból áll.
Alsó fedélzet – 6 vendégkabinból áll.

Hajó jellemzői:

2021-ben épült új szafari hajó 

Gyönyörűen kialakított és tágas közös területek

Minden kabin világos kialakítású és modern bútorokkal berendezett

Minden tengerre néző kabin saját erkéllyel felszerelt

6 személyes nagy jacuzzi a felső fedélzeten

Tapasztalt legénység, amely exkluzív és magas színvonalú szolgáltatást biztosít

 

 

Utasbiztosítás

Várunk Téged is sok szeretettel, amennyiben szeretnél egy gyönyörű helyen, egy szuper csapattal, egy  fantasztikus hetet eltölteni!

 

Jelentkezés