Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam

Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam

Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam

Miért minket válassz ?

A búvárkodás alapjai későbbi életed során meghatározó lesz majd. Hogy hol és hogyan kezded : egyáltalán nem mindegy, hiszen itt valóban az életedről, a biztonságodról van szó.

Amikor eldöntöd, hogy hová , kihez mész tanulni, akkor minden lehetséges faktort vegyél figyelembe a választásnál és ne az motiválja a döntést, hogy az egyik, vagy másik hely néhány ezer forinttal olcsóbb ! Az olcsó húsnak amúgy is híg a leve, egy modern – projektorral felszerelt – oktató helyiség , akárcsak egy korrekt uszoda bérlés több, különböző mélységű medencével – beleértve egy jól karban tartott – és nem kőkorszaki – búvárfelszerelést : mind- mind pénzbe kerül.  Egy jó oktató pedig hosszú évek tapasztalatával és tudásával van felvértezve, amit igyekszik neked is professzionális módon átadni. A bizalom- oktató és oktatott között- lényeges jelentőségű, hiszen a vízben mindenki függ a másiktól.  Lássuk tehát, mik a mi előnyeink:

 

 1. Cégünk - a Moby-Dick Búvárközpont - az egyik legrégebben működő búváriskola Magyarországon – 1995 óta több, mint 3600 minősítést adtunk ki. Ezek a búvárok pedig ma is biztonságosan és örömmel merülnek.
 2. Oktató helyiségünk a legmodernebb technikával van felszerelve, egyszerre akár 20 fő is kényelmesen elfér. Kávé, tea , üdítő pedig a  bár-sarokban ingyen áll rendelkezésedre.
 3. Oktatóink jelenleg az ország legképzettebb búvároktatói, hiszen nemcsak hobbibúvár rendszereket, de technikai és speciális búvárkodást is oktatunk. Emellett rendszeresen képzünk búvároktatókat is.   
 4. Tapasztalatunk szerteágazó: dolgozunk barlangokban, egyéb zárt terekben, biztosítunk rendezvényeket víz alatt, együtt dolgozunk fegyveres szervezetekkel, 28 éve viszünk búvárokat a világ legszebb merülő helyeire, részt veszünk filmes produkciókban , forgatunk természet filmeket, forgalmazunk és szervizelünk búvár felszereléseket és magunk is több évtizede fanatikus és főállású búvárok vagyunk sok ezer merüléssel és tapasztalattal a hátunk mögött.
 5. Összesen 3 nemzetközi oktatási rendszerben tudunk búvárokat képezni, mint: PADI, NAUI, PSAI

 

   

Kezdő búvártanfolyam részletei :

 Az Open Water Diver minősítés teljes értékű alapszintű minősítés, amelyet a NAUI  kezdő búvártanfolyam sikeres elvégzésével szerezhető meg. Ezt a képesítést a világ minden részén fogják tőled kérni, ha búvárkodni szeretnél!

Amennyiben megszerzed a minősítést, a világon legszélesebb körben elismert és tisztelt besorolást, akkor – akár egy másik -  merülő társsal, hivatásos búvártól függetlenül maximum 18 méter mélyre merülhetsz.

A  kezdő búvártanfolyami (Open Water Diver - OWD) minősítést gyakorlatilag bárki megszerezheti, aki jó egészségi és megfelelő erőnléti állapotban van, valamint otthonosan mozog a vízben.

Ha már elmúltál l2, de még nem múltál el 15 éves, akkor Junior Open Water Diver minősítést szerezheted meg; ha már elmúltál 15, akkor pedig Open Water Diver kártyát kapsz.

Tanfolyam kezdési időpontok:  

A tanfolyam az elméleti képzéssel kezdődik amit BÁRMIKOR elkezdhetsz, a NAUI e-learning vagyis online oldalán, ahol a saját tempódban haladhatsz

 

A kezdő búvártanfolyam felépítése:

A kezdő búvártanfolyam során megtanulod a légzőkészülékes búvárkodás alapjait, beleértve a búvárfelszerelés használatát valamint búvár jártassági alapismereteket is. A búvártanfolyam három nagy részből áll:

Elméleti képzésből - e-learning vagyis online formában

Védett vízi merülésekből - 5 merülés praktikus uszodai gyakorlatokkal 

Nyíltvízi merülésekből - 4 minősítő merülés, 2 nap alatt

Elméleti képzés:

Az elméleti képzés alapozza meg azt a tudást, amelyre szükséged lesz a biztonságos merüléshez. A elméleti képzés több fejezetből áll. A fejezetek végén, rövid ellenőrző kérdésekkel fogsz találkozni. Az elméleti képzést a lehető legmodernebb és legfejletebb teknikával sajátíthatod el, mely mindenki számára teljes mértékben érthető.

A búvárkodás elmélete egyáltalán nem nehéz: a kezdő búvártanfolyamot már 12 éves kortól elkezdheted. 

Az e-learning anyag rengeteg képet, videót és magyarázó szöveget tartalmaz MAGYAR nyelven! ( természetesen lehetőséged van más nyelvet is választani) 

Az e-learning anyagot saját tempódban sajátithatod el, nagyjából 3-4 délután alatt elvégezhető ( 4*1,5 óra) 

Az e-learning anyag végén pedig egy teszt segítségével adhatsz számot a tudásodról, hogy tovább mehess a következő lépésre ami az uszodai gyakorlatok 

Az oktatód a e-learning alatt bármikor rendelkezésedre áll, bármiben segít ha kérdésed lenne

Uszodai gyakorlatok:

A védett vizi merülésekre úgy kell tekinteni, mint a nyíltvízi merülések szimulációjára. Öt merülésen veszel részt. A gyakorlás során megismered és használod is a komplett búvárfelszerelést, amit már Te állítasz össze.

Biztonságos körülmények között – ott, ahol leér a lábad -  megtanulod a búvármaszk ürítés fortélyait, megtanulod vízteleníteni a reduktorodat és felkészítünk olyan váratlan eseményekre is , mint például mit tegyél, ha:

Begörcsöne a lábad a víz alatt

Ha víz kerülne a légzőcsövedbe vagy a reduktorodba

Ha a társadnak fogytán lenne a levegője

Hogyan lebegj könnyedén és súlytalanul a víz alatt a jacketed segítségével stb...

Az uszodai foglalkozás helyszíne az Aquaworld Resort Budapest, ahol először olyan vízben kezdünk, ahol kényelmesen leér a lábad, de a foglalkozások végére akár négy méter mélyen is képes leszel könnyedén merülni.

Nyíltvizi merülések:

A nyíltvízi merülések során alkalmazod az önálló tanulással és a védett vízi merüléseken szerzett tapasztalataidat, továbbá olyan új képességeket fejlesztesz ki, amelyeket gyakorlatilag nem tudsz megtanulni az uszodában.

A nyíltvízi vizsga nem nehéz, hiszen szinte ugyanazokat a feladatokat kell bemutatnod, amit már - minimum - egyszer az uszodában is megcsináltál.

A nyíltvízi (négy merülés) vizsgamerüléseket, beírjuk a merülési naplódba. Ha a negyedik vizsgamerüléseden eredményesen túljutottál:  az oktatód a regisztrációs díjak megfizetését követően igényelni fogja  részedre a nemzetközi búvár minősítést. A minősítésen rajta lesz a neved, a fényképed és az elért minősítés megnevezése.

A nyíltvízi vizsgád helyszínére több opció is lehetséges:  

Gyakorlatilag  ahol van víz és megfelelő mélység,  ott már vizsgázhatunk is. Vizsgázhatsz idehaza több tiszta vizű bányatóban, mint pl a dorogi Palatinus tó, de ha tényleg tanulni és látni szeretnél valami újat és igazi merülési élményeket szertnél, akkor tarts velünk Horvátországba, vagy Egyiptomba  a valódi tengeri merülésekre !  A vizsgalehetőségekről érdeklődj búvárközpontunkban !

Mennyibe kerül és mit tartalmaz a kezdő búvártanfolyam  ?

A kezdő nyíltvizi búvártanfolyam ára kompletten  REJTETT KÖLTSÉGEK NÉLKÜL mindennel: 80.000- forint, mely tartalmaz :

 • NAUI e-learning anyagot, vizsgát
 • Tananyagot 
 • Uszodai gyakorlást és vizsgát
 • Nyiltvízi gyakorlást és vizsgát
 • Komplett búvárfelszerelést a tanfolyam gyakorlati része alatt
 • Töltött palackot és ólomövet
 • Mindenkori konzultációt az oktatóval 

 Amit nem tartalmaz:

A nemzetközi búvárminősítést (kártyadíj,amit az iskolának fizetsz) 55 Euro

Jelentkezés

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.