Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam

Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam

Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam

Miért minket válassz ?

A búvárkodás alapjai későbbi életed során meghatározó lesz majd. Hogy hol és hogyan kezded : egyáltalán nem mindegy, hiszen itt valóban az életedről, a biztonságodról van szó.

Amikor eldöntöd, hogy hová , kihez mész tanulni, akkor minden lehetséges faktort vegyél figyelembe a választásnál és ne az motiválja a döntést, hogy az egyik, vagy másik hely néhány ezer forinttal olcsóbb ! Az olcsó húsnak amúgy is híg a leve, egy modern – projektorral felszerelt – oktató helyiség , akárcsak egy korrekt uszoda bérlés több, különböző mélységű medencével – beleértve egy jól karban tartott – és nem kőkorszaki – búvárfelszerelést : mind- mind pénzbe kerül.  Egy jó oktató pedig hosszú évek tapasztalatával és tudásával van felvértezve, amit igyekszik neked is professzionális módon átadni. A bizalom- oktató és oktatott között- lényeges jelentőségű, hiszen a vízben mindenki függ a másiktól.  Lássuk tehát, mik a mi előnyeink:

 

  1. Cégünk - a Moby-Dick Búvárközpont - az egyik legrégebben működő búváriskola Magyarországon – 1995 óta több, mint 3600 minősítést adtunk ki. Ezek a búvárok pedig ma is biztonságosan és örömmel merülnek.
  2. Oktató helyiségünk a legmodernebb technikával van felszerelve, egyszerre akár 20 fő is kényelmesen elfér. Kávé, tea , üdítő pedig a  bár-sarokban ingyen áll rendelkezésedre.
  3. Oktatóink jelenleg az ország legképzettebb búvároktatói, hiszen nemcsak hobbibúvár rendszereket, de technikai és speciális búvárkodást is oktatunk. Emellett rendszeresen képzünk búvároktatókat is.   
  4. Tapasztalatunk szerteágazó: dolgozunk barlangokban, egyéb zárt terekben, biztosítunk rendezvényeket víz alatt, együtt dolgozunk fegyveres szervezetekkel, 28 éve viszünk búvárokat a világ legszebb merülő helyeire, részt veszünk filmes produkciókban , forgatunk természet filmeket, forgalmazunk és szervizelünk búvár felszereléseket és magunk is több évtizede fanatikus és főállású búvárok vagyunk sok ezer merüléssel és tapasztalattal a hátunk mögött.
  5. Összesen 6 nemzetközi oktatási rendszerben tudunk búvárokat képezni, mint: PADI, NAUI, SSI, PSAI, WASE UEF.  

 

   

Kezdő búvártanfolyam részletei :

 Az Open Water Diver minősítés teljes értékű alapszíntű minősítés, amelyet a PADI, vagy NAUI  kezdő búvártanfolyam sikeres elvégzésével szerezhető meg. Ezt a képesítést a világ minden részén fogják tőled kérni, ha búvárkodni szeretnél!

Amennyiben megszerzed a minősítést, a világon legszélesebb körben elismert és tisztelt besorolást, akkor – akár egy másik -  merülő társsal, hivatásos búvártól függetlenül maximum 18 méter mélyre merülhetsz.

A  kezdő búvártanfolyami (Open Water Diver - OWD) minősítést gyakorlatilag bárki megszerezheti, aki jó egészségi és megfelelő erőnléti állapotban van, valamint otthonosan mozog a vízben.

Ha már elmúltál l2, de még nem múltál el 15 éves, akkor Junior Open Water Diver minősítést szerezheted meg; ha már elmúltál 15, akkor pedig Open Water Diver kártyát kapsz.

Tanfolyam kezdési időpontok:  

Minden kezdő tanfolyamunk hétfői napokon indul 17:30-tól. Itt csak az első elméleti időpontot adjuk meg, a többit az első találkozás alkalmával egyeztetjük úgy, hogy minden tanuló programjába bele férjen. Így lesz ez az uszodai és a nyílt vizi időpontokkal is, szeretnénk rugalmasan igazodni hozzád !  

-2021. Május 03.

-2021. Május  31.

-2021. Június 14,

-2021. Július 5.

-2021. Július 19.

-2021. Augusztus 2.

-2021. Augusztus 16.

-2021. Szeptember 6.

-2021. Szeptmber 20. 

A kezdő búvártanfolyam felépítése:

A kezdő búvártanfolyam során megtanulod a légzőkészülékes búvárkodás alapjait, beleértve a búvárfelszerelés használatát valamint búvár jártassági alapismereteket is. A búvártanfolyam három nagy részből áll:

Elméleti képzésből - ez 5 modulból áll

Védett vízi merülésekből - 5 merülés praktikus uszodai gyakorlatokkal 

Nyíltvízi merülésekből - 4 minősítő merülés, 2 nap alatt

Elméleti képzés:

Az elméleti képzés alapozza meg azt a tudást, amelyre szükséged lesz a biztonságos merüléshez. A elméleti képzés öt fejezetből áll. A fejezetek végén, rövid ellenőrző kérdésekkel mérjük fel a tudásod.

A búvárkodás elmélete egyáltalán nem nehéz: a kezdő búvártanfolyamot már 12 éves kortól elkezdheted. Ha valamit nem értenél, úgy a PADI tankönyvben mindennek utána olvashatsz, hiszen komplett tanfolyam elvégzését követően az Open Water Diver kézikönyvet ingyenesen megkapod - a minősítő kártyával egy időben. A könyv sok magyarázó ábrával és számos háttér információval teszi könnyen érthetővé a bonyolultabb összefüggéseket. Ne félj: az általános iskolai alapszintű fizikai ismereteid bőven elegek a megértéshez. Persze oktatónk is közérthetően, izgalmasan és egyszerűen fogja elmesélni neked a búvárkodás alapjait. 

Az elméletet munka után vagy akár hétvégén egy nap alatt is elvégezheted. Az előadások párbeszédes formában, egy oktató irányításával zajlanak, ha pedig nagyon kevés az időd, akkor akár otthon is megtanulhatod az elméleti ismereteket. Ez esetben mindössze egy oktatói konzultáción veszel részt, ahol a nem tiszta kérdéseket elmagyarázzuk.  

Az oktatás során minden előadás végén kitöltesz egy tudásáttekintőt, ahol az elhibázott válaszokat átbeszéljük, majd azt követően egy 10-10 kérdéses tesztet töltesz ki, valószínűleg már elenyésző hibával. Az elméleti képzés lezárásaként egy 50 kérdéses záró tesztet írunk.

Uszodai gyakorlatok:

A védett vizi merülésekre úgy kell tekinteni, mint a nyíltvízi merülések szimulációjára. Öt merülésen veszel részt. A gyakorlás során megismered és használod is a komplett búvárfelszerelést, amit már Te állítasz össze.

Biztonságos körülmények között – ott, ahol leér a lábad -  megtanulod a búvármaszk ürítés fortélyait, megtanulod vízteleníteni a reduktorodat és felkészítünk olyan váratlan eseményekre is , mint például mit tegyél, ha:

Begörcsöne a lábad a víz alatt

Ha víz kerülne a légzőcsövedbe vagy a reduktorodba

Ha a társadnak fogytán lenne a levegője

Hogyan lebegj könnyedén és súlytalanul a víz alatt a jacketed segítségével stb...

Az uszodai foglalkozás helyszíne az Aquaworld Resort Budapest, ahol először olyan vízben kezdünk, ahol kényelmesen leér a lábad, de a foglalkozások végére akár négy méter mélyen is képes leszel könnyedén merülni.

Nyíltvizi merülések:

A nyíltvízi merülések során alkalmazod az önálló tanulással és a védett vízi merüléseken szerzett tapasztalataidat, továbbá olyan új képességeket fejlesztesz ki, amelyeket gyakorlatilag nem tudsz megtanulni az uszodában.

A nyíltvízi vizsga nem nehéz, hiszen szinte ugyanazokat a feladatokat kell bemutatnod, amit már - minimum - egyszer az uszodában is megcsináltál.

A nyíltvízi (négy merülés) vizsgamerüléseket, beírjuk a merülési naplódba. Ha a negyedik vizsgamerüléseden eredményesen túljutottál:  az oktatód a regisztrációs díjak megfizetését követően igényelni fogja  részedre a nemzetközi búvárkártyát. A búvárkártyán rajta lesz a neved, a fényképed és az elért minősítés megnevezése.

A nyíltvízi vizsgád helyszínére több opció is lehetséges:  

Gyakorlatilag  ahol van víz és megfelelő mélység,  ott már vizsgázhatunk is. Vizsgázhatsz idehaza több tiszta vizű bányatóban, mint pl a dorogi Palatinus tó, de ha tényleg tanulni és látni szeretnél valami újat és igazi merülési élményeket szertnél, akkor tarts velünk Horvátországba, vagy Egyiptomba  a valódi tengeri merülésekre !  A vizsgalehetőségekről érdeklődj búvárközpontunkban !

Mennyibe kerül és mit tartalmaz a kezdő búvártanfolyam  ?

A kezdő nyíltvizi búvártanfolyam ára kompletten mindennel: 70.000- forint, mely tartalmaz :

 Elméleti felkészítést , tantermi képzést

Tananyagot 

Uszodai gyakorlást és vizsgát

Nyiltvízi gyakorlást és vizsgát

Kis csoportos oktatást 

Komplett búvárfelszerelést a tanfolyam gyakorlati része alatt

Töltött palackot és ólomövet

 Mi az a nemzetközi búvárkártya ?

Az oktatási rendszerek állítanak ki számodra egy fényképpel ellátott , nemzetközi búvárkártyát. Ezt úgy kell elépzelned ,mint a víz alatti személyi igazolványodat, vagy a jogosítványt, de ez egy életre szól !

A nemzetközi minősítés díja - amit sikeres vizsga esetén az oktatási rendszernek fizetsz - 55 euro-nak  megfelelő forint.

 

Jelentkezés

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.