Mentőbúvár tanfolyam

Mentőbúvár tanfolyam

Mentőbúvár tanfolyam

A Rescue Diver (Mentőbúvár) tanfolyam a búvárkodási ismeretek és tapasztalatok bővítése során egyik legjelentősebb lépcsőfok, mert mentőbúvárként megtanulsz magadtól elvonatkoztatva, mások biztonságát szem előtt tartva búvárkodni.
Ebből az okból a Mentőbúvár minősítés
alapvető feltétele minden professzionális szintű  továbbképzésnek, legyen az Divemaster (merülésvezető), Assistant Instructor (segédoktató) vagy Open Water Instructor (búvároktató).
A mentőbúvár képzés során szerzett tudás természeténél fogva komoly helyzetekben kerülhet felhasználásra, a tanfolyam mégis élvezetes, és erősíti az önbizalmad.

A programon való részvétel feltételei:
Minimum AOWD/haladó/ minősítéssel, vagy más képzési szervezettől származó minősítéssel kell rendelkezned. 12 évesnél idősebbnek kell lenned. A búvártanfolyam befejezéséig be kell mutatnod EFR (elsősegély nyújtó) tanfolyamodról az érvényes igazolásod, melyet nálunk menetközben elvégezhetsz.

Miből áll a képzés?
Elméleti képzés után 5 nyíltvízi merülésen veszel részt, ahol 12 mentési készséget gyakorlunk, amik leginkább előfordulhatnak búvárkodás alatt. A Rescue Diver tanfolyam egy összetett ismeretanyaggal kombinált, gyakorlati feladatok sorából álló oktatást foglal magában. A tanfolyam során elméleti vizsgát kell tenni, és a vízben elvégzett gyakorlatokat megfelelően végre kell hajtani.

Miről szól a tanfolyam?

A tanfolyam elméleti részében megismerkedsz a stressz kezelésével, vészhelyzetek megelőzésével, önmentési, társmentési elvekkel, valamint a nyílt vízi gyakorlás során alkalmad lesz kipróbálni az összes szimulált vészhelyzetet, és a helyes reagálási módokat. 

A  Rescue Diver (mentőbúvár) tanfolyam a balesetek megelőzéséről és kezeléséről szól. Felkészít arra, hogy saját magad és merülőtársad biztonságán túl a búvárkodást mások számára is biztonságosabbá tehesd. Bár a tanfolyam maga komoly, igen élvezetes mód arra, hogy építsd önbizalmadat…

A tanfolyami óraszám 25 óra, és 2 alkalom nyíltvizi foglalkozás

Az öt nyíltvízi foglalkozás során tanulni fogsz a következőkről:

 • Az önmentésről és a búvár stresszről
 • A búvár elsősegélyről A vészhelyzetek kezelésről és a felszerelésekről
 • Az úszva és a nem úszva történő segítségnyújtásról
 • A pánikba esett búvár reakciójáról
 • A víz alatt felmerülő problémákról
 • Az elveszett búvár felkutatásával kapcsolatos eljárásokról
 • Az öntudatlan búvár felszínre hozataláról
 • A vízben történő mesterséges lélegeztetésről
 • A vízből való kijövetelről
 • A nyomással kapcsolatos balesetek elsősegély-nyújtási eljárásairól
 • Búvár balesetek forgatókönyveiről

A mentőbúvári tanfolyamot igény esetén Búvárközpontunkban előre egyeztett időpontban kis létszámú csoportokban indítjuk!

A mentőbúvár tanfolyam ára: 90,000,- Ft, mely tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatásokat és vizsgákat illetve  az oktatás alatt a komplett búvárfelszerelést. 

A kártyaregisztráció díja 70 EUR.

A tanfolyam előfeltétele: Haladó búvárvizsga és 30 merülés 

 

A mentőbúvár tanfolyamhoz kötelező az elsősegély nyújtó és szív-tüdő újraélesztő tanfolyam elvégzése, melyet búvárközpontuknál NAUI-DAN rendszerben lehet elvégezni 40.000,-Forint ( + 70 euro kártyadíj)  CPR for proffesional tanfolyam

 

Jelentkezés

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.