Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam

Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam

Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam

Miért minket válassz ?

A búvárkodás alapjai későbbi életed során meghatározó lesz majd. Hogy hol és hogyan kezded : egyáltalán nem mindegy, hiszen itt valóban az életedről, a biztonságodról van szó. Ezért amikor eldöntöd, hogy hová , kihez mész tanulni, akkor minden lehetséges faktort vegyél figyelembe a választásnál és ne az motiválja a döntést, hogy az egyik, vagy másik hely néhány ezer forinttal olcsóbb ! Az olcsó húsnak amúgy is híg a leve, egy modern – projektorral felszerelt – oktató helyiség , akárcsak egy korrekt uszoda bérlés több, különböző mélységű medencével – beleértve egy jól karban tartott – és nem kőkorszaki – búvárfelszerelést : mind- mind pénzbe kerül.  Egy jó oktató pedig hosszú évek tapasztalatával és tudásával van felvértezve, amit igyekszik neked is professzionális módon átadni. A bizalom- oktató és oktatott között- lényeges jelentőségű, hiszen a vízben mindenki függ a másiktól.  Lássuk tehát, mik a mi előnyeink:

 

  1. Cégünk - a Moby-Dick Búvárközpont - az egyik legrégebben működő búváriskola Magyarországon – 1995 óta több, mint 3600 minősítést adtunk ki. Ezek a búvárok pedig ma is biztonságosan és örömmel merülnek.
  2. Oktató helyiségünk a legmodernebb technikával van felszerelve, egyszerre akár 20 fő is kényelmesen elfér. Kávé, tea , üdítő pedig a  bár-sarokban ingyen áll rendelkezésedre.
  3. Oktatóink jelenleg az ország legképzettebb búvároktatói, hiszen nemcsak hobbibúvár rendszereket, de technikai és speciális búvárkodást is oktatunk. Emellett rendszeresen képzünk búvároktatókat is.   
  4. Tapasztalatunk szerteágazó: dolgozunk barlangokban, egyéb zárt terekben, biztosítunk rendezvényeket víz alatt, együtt dolgozunk fegyveres szervezetekkel, 28 éve viszünk búvárokat a világ legszebb merülő helyeire, részt veszünk filmes produkciókban , forgatunk természet filmeket, forgalmazunk és szervizelünk búvár felszereléseket és magunk is több évtizede fanatikus és főállású búvárok vagyunk sok ezer merüléssel és tapasztalattal a hátunk mögött.
  5. Összesen 6 nemzetközi oktatási rendszerben tudunk búvárokat képezni, mint: PADI, NAUI, SSI, PSAI, WASE UEF.  

 

   

Kezdő búvártanfolyam részletei :

 Az Open Water Diver minősítés teljes értékű alapszíntű minősítés, amelyet a PADI, vagy NAUI  kezdő búvártanfolyam sikeres elvégzésével szerezhető meg. A PADI, vagy NAUI kezdő minősítéssel, max 18 méterre merülhetsz.

Amennyiben megszerzed a PADI, vagy NAUI Open Water Diver minősítést, a világon legszélesebb körben elismert és tisztelt besorolást, akkor – akár egy másik -  merülő társsal, hivatásos búvártól függetlenül maximum 18 méter mélyre merülhetsz.

A  kezdő búvártanfolyami (Open Water Diver - OWD) minősítést gyakorlatilag bárki megszerezheti, aki jó egészségi és megfelelő erőnléti állapotban van, valamint otthonosan mozog a vízben. Ha már elmúltál l0, de még nem múltál 15 éves, akkor Junior Open Water Diver minősítést szerezheted meg; ha már elmúltál 15, akkor pedig Open Water Diver kártyát kapsz.

A kezdő búvártanfolyam felépítése:

A kezdő búvártanfolyam során megtanulod a légzőkészülékes búvárkodás alapjait, beleértve a búvárfelszerelés használatát valamint búvárjártassági alapismereteket is. A búvártanfolyam három nagy részből áll:

Elméleti képzésből - 5 modulból áll

Védett vízi merülésekből - 5 merülést végzel

Nyíltvízi merülésekből - 4 minősítő merülés, 2 nap alatt

ELMÉLETI KÉPZÉS:

Az elméleti képzés alapozza meg azt a tudást, amelyre szükséged lesz, a biztonságos merüléshez. A elméleti képzés öt fejezetből áll. A fejezetek végén, rövid ellenőrző kérdésekkel méred fel a tudásod.

A búvárkodás elmélete egyáltalán nem nehéz: a kezdő búvártanfolyam már 12 éves kortól elkezdheted. Ha valamit nem értenél, úgy a PADI tankönyvben mindennek utána olvashatsz, hiszen komplett tanfolyam elvégzését követően az Open Water Diver kézikönyvet ingyenesen megkapod - a minősítő kártyával egy időben. A könyv sok magyarázó ábrával és számos háttér információval teszi könnyen érthetővé a bonyolultabb összefüggéseket. Ne félj: az általános iskolai alapszintű fizikai ismereteid bőven elegek a megértéshez.

Az elméletet munka után vagy akár hétvégén egy nap alatt is elvégezheted. Az előadások párbeszédes formában, egy oktató irányításával zajlanak, ha pedig nagyon kevés az időd, akkor akár otthon is megtanulhatod az elméleti ismereteket. Ez esetben mindössze egy oktatói konzultáción veszel részt, ahol a nem tiszta kérdéseket elmagyarázzuk.  

Az oktatás során minden előadás végén kitöltesz egy tudásáttekintőt, ahol az elhibázott válaszokat átbeszéljük, majd azt követően egy 10-10 kérdéses tesztet töltesz ki, valószínűleg már elenyésző hibával. Az elméleti képzés lezárásaként egy 50 kérdéses záró tesztet írunk.

USZODAI GYAKORLÓMERÜLÉS:

A védett vizi merülésekre úgy kell tekinteni, mint a nyíltvízi merülések szimulációjára. Öt merülésen veszel részt. A gyakorlás során megismered és használod is a komplett búvárfelszerelést, amit már Te állítasz össze.

Biztonságos körülmények között – ott, ahol leér a lábad -  megtanulod búvármaszk ürítés fortélyait, mgtanulod vízteleníteni a reductorodat, sőt még felkészítünk olyan váratlan eseményekre, mint például mit tegyél, ha:

Begörcsöne a lábad a víz alatt

Ha víz kerülne a légzőcsövedbe vagy a reductorodba

Ha társadnak fogytán lenne a levegője

Vagy hogy vedd vissza az ólomövedet, ha véletlenül kilazul ...és így tovább.

Az uszodai foglalkozás helyszíne az Aquaworld Resort Budapest, ahol először olyan vízben kezdünk, ahol kényelmesen leér a lábad, de a foglalkozások végére akár négy méter mélyen is képes leszel könnyedén merülni.

NYÍLTVÍZI VIZSGAMERÜLÉS:

A nyíltvízi merülések során úgy tanulsz, hogy alkalmazod az önálló tanulással és a védett vízi merüléseken szerzett tudást és jártasságot, továbbá olyan új képességeket fejlesztesz ki, amelyeket gyakorlatilag nem tudsz megtanulni az uszodában.

A nyítlvízi vizsga nem nehéz, hiszen szinte ugyan azokat a feladatokat kell bemutatnod, amit már egyszer tökéletesen az uszodában megcsináltál.

A nyíltvízi (négy darab) vizsgamerüléseket, beírjuk a merülési naplódba. Ha a negyedik vizsgamerüléseden eredményesen túl jutottál az oktatód a regisztrációs díjak megfizetését követően igényelheti részedre a nemzetközi búvárkártyát. A búvárkártyán rajta lesz a neved, a fényképed és az elért minősítés megnevezése.

A nyíltvízi vizsgád helyszínére több opciónk van: 

Gyakorlatilag, ahol van víz és megfelelő mélység ott már vizsgázhatunk is. Vizsgázhatsz idehaza több tiszta vizű bányatóban, mint pl a dorogi Palatinus tó, de ha tényleg tanulni és látni szeretnél valami újat és igazi merülési élményeket szertnél, akkor tarts velünk Horvátországba a valódi tengeri merülésekre.  A vizsgalehetőségekről érdeklődj búvárközpontunkban.

Mit tartalmaz a kezdő búvártanfolyam díja ?

 Elméleti felkészítést Kezdő búvártanfolyam, tantermi képzést

 Open Water Diver kézikönyvet Open Water Diver tankönyvet

 Uszodai készségfejlesztést felkészítést Kezdő búvártanfolyam, uszodai gyakorlást

Kiscsoportos oktatást 

 Komplett búvárfelszerelést 

Töltött palackot és ólomövet

 Mi az a nemzetközi búvárkártya?

Az oktatási rendszerek állítják ki számodra a nemzetközi búvárkártyát. Ezt úgy kell elépzlened amint a víz alatti személyi igazolványodat, vagy a jogosítványodat, de ez a kártya ennél sokkal értékesebb!

Ez lesz a belépőkártyád a víz alatti kalandokhoz!

A nemzetközi minősítés díja 55 euro-nak  megfelelő forint.

 

 

 

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.