Mentőbúvár tanfolyam

Mentőbúvár tanfolyam

A Rescue Diver (Mentőbúvár)

tanfolyam a búvárkodási ismeretek és tapasztalatok bővítése során egyik legjelentősebb lépcsőfok, mert mentőbúvárként megtanulsz magadtól elvonatkoztatva, mások biztonságát szem előtt tartva búvárkodni.

Ebből az okból a Mentőbúvár minősítés alapvető feltétele minden professzionális szintű  továbbképzésnek, legyen az Divemaster (merülésvezető), Assistant Instructor (segédoktató) vagy Open Water Instructor (búvároktató).

A mentőbúvár képzés során szerzett tudás természeténél fogva komoly helyzetekben kerülhet felhasználásra, a tanfolyam mégis élvezetes és erősíti az önbizalmad.

A programon való részvétel feltételei:

Minimum kezdő búvár képesítéssel, vagy más képzési szervezettől származó minősítéssel kell rendelkezned. 15 évesnél idősebbnek kell lenned. A búvártanfolyam befejezéséig be kell mutatnod EFR (elsősegélynyújtó) tanfolyamodról az érvényes igazolásod, melyet nálunk menetközben elvégezhetsz.

Miből áll a képzés?

Elméleti képzés után 5 nyíltvízi merülésen veszel részt, ahol 12 mentési készséget gyakorlunk, amik leginkább előfordulhatnak búvárkodás alatt. A Rescue Diver tanfolyam egy összetett ismeretanyaggal kombinált, gyakorlati feladatok sorából álló oktatást foglal magában. A tanfolyam során elméleti vizsgát kell tenni, és a vízben elvégzett gyakorlatokat megfelelően végre kell hajtani.

Miről szól a tanfolyam?

A tanfolyam elméleti részében megismerkedsz a stressz kezelésével, vészhelyzetek megelőzésével, ön- és társmentési elvekkel, valamint a nyílt vízi gyakorlás során alkalmad lesz kipróbálni az összes szimulált vészhelyzetet, és a helyes reagálási módokat.

A Rescue Diver (mentőbúvár) tanfolyam a balesetek megelőzéséről és kezeléséről szól. Felkészít arra, hogy saját magad és merülőtársad biztonságán túl a búvárkodást mások számára is biztonságosabbá tehesd. Bár a tanfolyam maga komoly, igen élvezetes mód arra, hogy építsd önbizalmadat.

A tanfolyami óraszám 25 óra és 2 alkalom nyíltvizi foglalkozás.

Az öt nyíltvízi foglalkozás során tanulni fogsz a következőkről:

      • Az önmentésről és a búvár stresszről
      • A búvár elsősegélyről, a vészhelyzetek kezelésről és a felszerelésekről
      • Az úszva és a nem úszva történő segítségnyújtásról
      • A pánikba esett búvár reakciójáról
      • A víz alatt felmerülő problémákról
      • Az elveszett búvár felkutatásával kapcsolatos eljárásokról
      • Az öntudatlan búvár felszínre hozataláról
      • A vízben történő mesterséges lélegeztetésről
      • A vízből való kijövetelről
      • A nyomással kapcsolatos balesetek elsősegélynyújtási eljárásairól
      • Búvár balesetek forgatókönyveiről

A mentőbúvári tanfolyamot igény esetén Búvárközpontunkban előre egyeztett időpontban kis létszámú csoportokban indítjuk!

A mentőbúvár tanfolyam ára: 90.000 Ft, mely tartalmazza az elméleti- és gyakorlati oktatásokat és vizsgákat, illetve az oktatás alatt a komplett búvárfelszerelést.

A kártyaregisztráció díja 70 EUR.

A tanfolyam előfeltétele: Haladó búvárvizsga és 30 merülés

A mentőbúvár tanfolyamhoz kötelező az elsősegélynyújtó és szív-tüdő újraélesztő tanfolyam elvégzése, melyet búvárközpontuknál NAUI-DAN rendszerben lehet elvégezni 40.000 Forint (+ 70 euro kártyadíj)  CPR for proffesional tanfolyam.

Jelentkezés